Marta Casas, de Parés Baltà

PB - Family - Marta Casas_66 - L Nascuda a Vilanova i la Geltrú el desembre de 1976. Va estudiar Farmàcia a la Universitat de Barcelona (1995-2000). Durant els seus estudis va conèixer a Josep Cusiné, que uns anys més tard es va convertir en el seu marit. En aquesta època es va despertar la seva passió pel vi, els tastos i els viatges a les regions vinícoles del món.

El punt d’inflexió per decantar-se cap al món del vi va venir després d’un viatge a Austràlia, i va decidir començar els estudis d’Enologia a la Universitat Rovira i Virgili (2000-2002) I en la verema 2002 va iniciar-se al celler de la família del seu marit, Parés Baltà, per aprendre al costat de la seva cunyada, ja enòloga, M Elena Jiménez. Des del 2003 que el celler ha revolucionat la manera d’entendre el vi i la vinya, i seguint els criteris de l’avi dels marits de Marta i M Elena, van esdevenir celler certificat Ecològic.

Durant el 2012-2014 va estudiar el Màster d’Agricultura Biodinàmica amb l’Associació Biodinamica d’Espanya, i amb aquestes línies és des d’on estan treballant la viticultura i elaboració de vins i caves, amb certificació Deméter des de 2013.

Durant els cursos 2015-2017 està complementant la seva formació amb els estudis de Diploma en Sommelier al CETT-UB.
Actualment Marta segueix completament immersa a Parés Baltà, compartint la part tècnica i gestió amb la seva cunyada, fent un bon equip amb els seus respectius marits. Els quatre formen un bon equip ben unit.