Josep Buján, director tècnic de Freixenet

Josep BujánMestre en Indústries Enològiques per la Universitat Politècnica de Catalunya, ha continuat formant-se sobre noves tecnologies enològiques a França, Itàlia i Espanya. Viatja constantment per a estudiar les principals zones vinícoles mundials i conèixer així noves tendències enològiques.

Desenvolupa la seva tasca en el laboratori i els cellers del Grup Freixenet com a responsable de  l’elaboració fins a 1980. Aquest any assumeix la direcció tècnica del Grup, càrrec que continua exercint en l’actualitat, amb un volum d’ampolles elaborades que ronda els 90 milions anuals. Forma part del Consell Assessor Enològic de Freixenet per als cellers del grup a Mèxic , Califòrnia i França. Forma part del Consell Editorial de la revista d’ enologia ACE des de la seva fundació el 1984 . És membre de la Unió Internacional d’Enòlegs; de la Federació Espanyola; de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació; Confrare de Mèrit de la Confraria del Vi de Rioja així com membre de la comissió de tast del Consell Regulador del Cava i del seu Comitè d’Apel·lació.

Ha rebut molts premis entre els quals el Primer Premi en el Concurs Anual de Tast de Vins d’Espanya (1985), que organitza la prestigiosa Acadèmia de Tastavins St Humbert ; diverses mencions especials en concursos d’Anàlisi Sensorial de Vins; i el Diploma al Mèrit Enològic a Expo – Food (Milà, 1997) com a enòleg elaborador dels vins premiats en el  Concurs Enològic Internacional .