Curs La Vinya i el Vi Català: Visió Global

Curs La Vinya i el Vi Català: Visió Global

Al llarg de sis intenses sessions donarem a conèixer els fonaments de la riquesa del nostre vinyar i dels nostres vins. En acabar, els alumnes tindran una visió global i profunda dels vins catalans, que podran fer servir a un nivell tant professional com personal.

Al curs està inclòs el tast de més de 50 vins que tenen com a objectiu il·lustrar-ne el contingut teòric. Cada sessió finalitza amb una classe magistral a càrrec d’un convidat molt especial: actors i actrius protagonistes de la nostra vitivinicultura que ens convidaran a reflexionar al voltant de nous conceptes, camins i tendències.

TEMARI i CLASSES MAGISTRALS

1ra. Sessió: 4 de Juny. Breu història de la vinya i el vi Català. Sols i clima. Viticultura i elaboracions més freqüents. Tast de 12 vins per il•lustrar els continguts. (Una Malvasia de Sitges, una Pansa Blanca d’Alella, un vi de vinya del Empordà, una Garnatxa Brisada de la Terra Alta, un vi d’agulla de Trepat, un cava del Penedès, un rosat de llàgrima de merlot, un negre de Garnatxa, un negre de Carinyena, un cupatge del Priorat, un vermut de Reus, un destil·lat, i un dolç de lledoner del Empordà…)

2na. Sessió: 6 de Juny. Els vins blancs de Catalunya. Principals Varietats (autòctones i foranes) i Elaboracions. Tast de 12 vins per il•lustrar els continguts.  El Xarel·lo: Una mirada a fons a càrrec de Joan Rubió de Cal Tiques.

3ra. Sessió: 11 de Juny. Els vins escumosos de Catalunya. Viticultura i Elaboracions. Els Caves, els Clàssic Penedès, els Caves de Paratge Qualificat, CORPINNAT, i els Ancestrals. Tast de 12 vins per il•lustrar els continguts.  Classe Magistral: Perquè  hem creat la marca Corpinnat? Marcel Sabaté de Castellroig.

4ta. Sessió: 13 de Juny. Els vins negres de Catalunya. Principals Varietats (autòctones i foranes) i Elaboracions. Tast de 12 vins per il•lustrar els continguts. Classe Magistral a càrrec de Rene Barbier Meyer de Clos Mogador i Venus l’Universal. La carinyena: “D’això mai en faràs bon vi” deien els vells viticultors del Priorat. I en això es van equivocar!

5na. Sessió: 18 de Juny. Noves Tendències. Noves elaboracions: la rapa, el ciment, nous cupatges i altres criances. L’emergència de la biodinàmica i els vins “naturals”. Tast de 12 vins per il•lustrar els continguts. Classe Magistral de Ruben Parera… Perquè faig viticultura biodinàmica i vins naturals?

6na. Sessió: 20 de Juny. Cata compartida. Cada alumne del grup portarà un vi  a la seva lliure elecció per que el tasti el grup, i explicarà el vi i les raons que el van portar a oferir aquest vi.

PROFESSORAT

Miguel Figini, Director del Espai del Vi Català, i enòlegs visitants:. Ruben Parera, Joan Rubió, Rene Barbier, i Marcel Sabaté

INICI: 4 de Juny  (dies  restants: dj 6, dm 11, dj 13, dm 18, i dj 20 de Juny)

Més Informació… info@espaidelvicatala.cat o truqueu al 609 364 126

TESTIMONIS DEl CURS…

“Aquest curs m’ha permès entendre el passat i el present del vi Català, intuir el seu futur, tastar vins extraordinaris i conèixer un munt de gent que comparteix la meva passió. El nivell docent és extraordinari. En Miguel es una barreja de coneixement i passió que et captiva des del primer moment”  Joan Alejandre

“Imprescindible para valorar, disfrutar y entender el increíble patrimonio vitivinícola que tenemos en Cataluña.El maestro Figini tiene amplios conocimientos y es un excelente comunicador que nos ha hecho las clases tan amenas que nunca queríamos hacer la el descanso, ha sabido despertar la pasión hasta el punto que de que todos nos hemos quedado con ganas de más y esperamos impacientes las clases de especialidades. Curso 100% recomendable” Isabel Cruz Collado

“La meva experiència sobre el curs no pot ser més satisfactòria. Vaig rebre un mail d’informació de La Festival informant d’un Curs de Vi Català, solsament el nom ja em va posar en alerta, es exactament el que necesito per el meu projecte! A partir d’aquí tot ha estat perfecte, el contingut molt ben estructurat, l’informació molt completa, afegir en aquest aspecte la gran quantitat de bibliografía a consultar, que fará allargar mesos el curs a casa!. La descoberta de vins, de cellers amagats, de projectes personals potents ha estat formidable. Per acabar s’ha de parlar del mestre, he conegut pocs comunicadors i professionals tan complets que et fan desitjar que la xerrada no acabi. Gràcies per ensenyar-nos a conèixer millor els vins de la nostra terra” Josep Maria Sumalla. Restaurador a El Celler del Nou Priorat