3ª edició de l’Espai del Vi Català. Tardor- Hivern 2016-2017. Novetats

Estem molt entusiasmats amb la posada en marxa d’una nova edició d’aquest curs de prescriptors del vi català; la tercera, que ens permetrà seguir formant a més “missioners” del sector vitivinícola del nostre país. Les inscripcions i reserva de places ja estan obertes i es poden formalitzar a través d’aquest enllaç.

En aquesta nova edició hem incorporat algunes millores pel que fa a infraestructures, i continguts. A més, també celebrem la incorporació de nous professors al curs, tots veritables “actors i actrius” del vi català, que en el llarg de les diverses sessions compartiran amb els alumnes el seu coneixement i una gran diversitat de visions sobre el sector.

Pel que fa al contingut del curs, hem optat per incorporar una jornada addicional dedicada específicament al Pla de Bages i a la D.O. Alella, amb la participació de Joan Soler, actualment president de la D.O. Pla de Bages, i amb una nova incorporació en Xavier Garcia, d’Alella Vinícola, un enòleg amb formació de geòleg, que ens donará llum també sobre els sols de Catalunya.

Continuarem amb professors de gran riquesa i bagatge, com ho és Sara Pérez, a qui podrem escoltar fent tàndem amb René Barbier i explicant una àmplia visió del seu estimat Priorat.

Una altra gran enòloga, Anna Espelt, tornarà a formar part de la plantilla del curs i ho farà per a donar la seva particular visió de les garnatxes i carinyenes de l’Empordà.

Ampliarem el contingut sobre els vins naturals dedicant-li dues hores a la viticultura biodinàmica, amb la participació de Marta Casas enòloga de Parés Baltà,complementada amb la passió i les conviccions personals de Manel Avinyó respecte a aquesta visió en l’elaboració del vins.

En la jornada dedicada als vins de cooperatives comptarem, d’una banda, amb l’enòloga responsable de l’Olivera, Clara Griera que donarà a conèixer la seva experiència en un petit projecte amb visió social; i, de l’altra, amb l’experiència de Ciriac Carbó al capdavant de Cellers Domenys.

La quota femenina en el planter del professorat ja té certa presència i confesso que pretén atendre una reivindicació de moltes alumnes que van participar en l’edició anterior. Però sobretot perquè compartim plenament l’idea que a Catalunya hi ha grans enòlogues i propietàries liderant projectes de molta vàlua. I en aquesta edició s’incrementa amb una nova professora més.

Seguint amb les sessions i la temàtica, també en l’aproximació al món del Cava repeteix Josep Buján, responsable tècnic de l’elaboració de centenars d’ampolles de la Casa Freixenet en els últims 40 anys. I, la seva visió, es complementarà amb la de Ton Mata de Caves Recaredo, qui parlarà des del punt de vista d’un projecte cavista amb vocació artesanal i pràctiques ecològiques i biodinàmiques.

Segueix Toni Coca,de Coca i Fito, i consultor de nombrosos projectes reeixits dels nostres vins, per a constituir un tàndem de luxe amb en Joan Asens i atendre els continguts que dediquem a la zona del Montsant, a les seves varietats més emblemàtiques i al seu intent de zonificació.

El fet que un 50% del vinyar a Catalunya sigui de varietats foranes globalitzades ens va obligar a dedicar tota una jornada i a complementar la participació de Carles Playà amb la de Raül Bobet.i hem aconseguit una visió molt més rica encara.

Atès, també, el nombre de peticions al respecte, en aquesta segona edició hi haurà la possibilitat d’inscriure’s a sessions soltes. Es reservaran algunes places per a les persones interessades, tot i que tindran prioritat d’ocupar plaça les persones que estiguin realitzant el curs complet.

Un total de 13 jornades amb el mateix preu que el curs anterior amb 10 jornades.Les classes tindrán lloc els Dissabtes entre l’1 d’Octubre del 2016 i el 28 de Gener del 2017. Aqui pots veure el CALENDARI

Intentem, d’altra banda, incrementar el nombre de vins que es tastaran durant les diverses sessions, sempre utilitzats per a il·lustrar els continguts teòrics. Si en la primera i segona edició se’n van tastar al voltant de 120, ara s’intentarà superar aquesta xifra.