PRESCRIPTOR D’EMBOTITS DE CATALUNYA

Catalunya és un dels països més rics i reconeguts des del punt de vista de la gastronomia. Els embotits en són un clar exemple. Per això, s’ha ideat aquest curs que permetrà conèixer una mica millor la seva història i els diversos tipus que se n’elabora al país. Tot això, complementat amb visites a alguns dels seus elaboradors més reputats.

TEMARI:

1. Els embotits de Catalunya, història, cultura i tradició
– Catalunya, país d’embotits
– De la “matança” a la gran producció
– Cultura, gastronomia i tradició al voltant del porc
– Atles geogràfics d’embotits catalans

2. Elaboració i producció de diversos tipus d’embotits a Catalunya

Elaboració i producció d’embotits
– De la granja a l’escorxador
– Obtenció de peces i la seva preparació
– Preparació i elaboració d’embotits
– Conservació i distribució

Grans famílies de productes
– Productes picats cuits, crus i curats embotits
– Especialitats territorials i noves tendències
– Marques de qualitat agroalimentària a Catalunya: IGP Llonganissa de Vic

3. Visita a productors del Pallars Jussà
– Cal Tomàs (La Pobla de Segur)
– Casa Sunyer (Sarroca de Bellera)

4. Visita a productors d’Osona i el Moianès
– Cal Rovira (Sagàs)
– Embotits Coll Fred (Vidrà)
– Casa Riera Ordeix (Vic)

Durant les jornades es faran tastos de producte i recomanacions de maridatges eno-gastronòmics, amb l’embotit com a principal protagonista.

La Professora:
Anna Masdeu Lalanza és tecnòloga d’aliments especialitzada en patrimoni cultural agroalimentari. Amb una llarga experiència en el sector agroalimentari, actualment es dedica a la difusió, promoció, interpretació i guiatge del patrimoni industrial agroalimentari com a eina de desenvolupament econòmic vinculant el territori, les persones, les empreses agroalimentàries i el turisme.

Durada del Taller: 16 hores, 4 sessions de 4 hores.

NO TE DATA DE MOMENT

PREU: 320€ (Antics alumnes 280€)