PRESCRIPTOR DE FORMATGES CATALANS

De formatges n’hi ha de molts tipus segons la procedència, del mètode d’elaboració… N’hi ha de cabra, d’ovella, de vaca; serrats, de tupí, frescos, brossats; de la Vall d’Aran, de la Garrotxa, de la Selva… I no acabaríem. Aquest curs posa una mica d’ordre al mapa formatger de Catalunya a partir de quatre sessions teòriques on es comptarà també amb l’assistència d’un formatger que explicarà la seva experiència en primera persona.

SESSIÓ 1 – Formatger convidat: Salvador Maura (Mas d’Eroles)

– Introducció a les tècniques d’elaboració de formatges
– Classificació dels formatges
– Principals defectes dels formatges
– Tast de formatges de vaca
SESSIÓ 2 – Formatger convidat: Jordi Arroyo (Formatges Artefor)

– Tall i servei dels formatges
– Conservació dels formatges
– Tast i anàlisi sensorial de formatges
– Tast de formatges de cabra

SESSIÓ 3 – Formatger convidat: Pere Pujol (Formatgeria del Molí de Ger)

– Geografia dels formatges catalans
– Situació actual de l’elaboració de formatges a Catalunya
– Fires, concursos y el turisme del formatge a Catalunya
– Tast de formatges d’ovella
SESSIÓ 4

Visita a una formatgeria artesanal on podrem veure els diferents passos de l’elaboració del formatge, des de la munyida dels animals fins a la cambra de maduració.

El Professor

Ramon Roset
Ramon Roset és un reconegut analista sensorial de vins i formatges. Fa de jurat d’alguns dels concursos més prestigiosos de formatges, com el Lactium de Vic o el de la Fira de San Ermengol a la Seu d’Urgell, i éstastador professional de vins en certàmens com els Premis Vinari oal Comitè de Tast de la revista Cupatges. També col•labora en diverses guies de vins. És propietari de l’empresa Tastaemocions (http://www.tastaemocions.cat/)

 

 

 

 

 

Durada del Taller: 16 hores, 4 sessions de 4 hores, de 10:00 a 14:00 

Consultar dates al Calendari 2017

PREU: 440€ (Antics alumnes 380€) Es tastan nombrossos formatges