Penedès a fons!

El Penedès vitivinicola: Una mirada en profunditat

L’dea es recorrer les principals caracterìstiques de la vinya i els vins del Penedès en 20 hores de classes, es a dir en 5 jornades en dissabtes de 4 hores cada jornada. De 10hs a 14hs, i amb la participació i la visió de 10 elaboradors de gran prestigi (Enric Soler, Carles Playà, Ton Mata, Josep Mitjans, Josep Queralt, Oriol Guevara, Joan Rubió, Toni Carbó, Marta Casas, i Manel Avinyó) i el tast d’uns 100 vins per il·lustrarne els continguts (uns 20 per jornada).

Las classes tindrán lloc a Barcelona i en alguns cellers del Penedès. El preu del curs és de 350€ (IVA no Inclòs) i 300€ per els ex alumnes de l’escola.

JUNY 2. 1ra Sessió de 10 a 14hs. Marc Històric per Miguel Figini, Director de l’Espai del Vi Català.

De l’aiguardent al cava… com es va configurar el negoci del vi al Penedès des de la filoxera fins a les acaballes del Secle XX. Noves tendències i reflexions en aquest primer quart del Secle XXI. Tast de 20 vins per recòrrer els continguts.

JUNY 9. 2na Sessió, de 10 a 14hs. Escumosos del Penedès:

El mon del Cava, i la rebelió. El Cava tradicional, Clàssic Penedès, Corpinnat i altres orientacions i visions com els Ancestrals. 12 vins

De 12hs a 13hs  Visions 1. Perque  Corpinnat? amb Ton Mata, director de Recaredo, membre fundador de Corpinnat. Tast de 4 vins

De 13hs a 14hs  Visions 2. L’esprit innovador amb Josep Mitjans de Loxarel. La seva experimentació i propostes, altres enfocs. 4 vins

JUNY 16. 3ra Sessió de 10 a 14hs. Els Blancs del Penedès:

Pincipals varietals i la seva viticultura i elaboracions. Marc general: el debat de les autòctones i les foranas. El pes de la agricultura que dona suport al mon del cava. Xarel·los, Macabeus, Parellades, Malvasies de Sitges, Chardonnays, Sauvignon Blancs, Gewürtztraminers i Rieslings (Bloc de 2 hores) 12 vins.

De 12hs a 13hs. Visions 1. El Xarel·lo a Fons. Fins a on pot arribar aquest varietal?… per Enric Soler 1 hora… 4 vins

De 13hs a 14hs. Visions 2. Sol i ombres de les varietats blanques “forànas” al Penedès per Carles Playá, enòleg amb llarga trajectoria com assesor a molts projectes a Catalunya. 1 hora… 4 vins

JUNY 30. 4ta Sessió, de 10 a 14hs. Negres del Penedès:

Pincipals varietals i la seva viticultura i elaboracions. Marc general: el debat de autòctones i foranas. Vinya i vins fins al final dels 60, Sumoll, Garnatxa, Monastrell. L’introducció dels varietals francesos: Cabernets Sauvignon i Franc, i Merlot… Tast de 12  vins

De 12 a 13hs  Visions 1. El Sumoll en profunditat per Josep Queralt d’Heretat Mont Rubi, un dels impulsors mes actius en la recuperació d’aquest varietal. Tast de 4 vins

De 13 a 14hs Visions 2. En defensa de les varietats negres d’origen francés introduides als anys 60 i 70 dels secle passat, per Oriol Guevara, enòleg consultor i ex Director del INCAVI. Tast de 4 vins

JULIOL 7. 5na Sessió, de 10 a 14hs. Nous Camins, Noves Tendències

Noves tendencies en la viticultura i l’elaboració: la biodinàmica i els “vins naturals”en el Penedès, present i futur… Que fan avui els nostres visitants?.

La visiò de… Joan Rubió de Cal Tiques. Exposició i tast de 5 vins. De 10 a 11hs

La visió de… Toni Carbó de La Salada. Exposició i tast de 5 vins. De 11 a 12hs

La visió de… Marta Casas de Parès Baltá. Exposició i tast de 5 vins. De 12 a 13hs

La visió de… Manel Avinyó de Can Ramon del Montgrós. Exposició i tast de 5 vins. De 13 a 14hs

 

FESTA FINAL DE CURS. Graellada i Vins del Penedès.

RESERVA JA LA TEVA PLAÇA. Omple i envia per mail a info@espaidelvicatala.cat el FORMULARI